Frågor & Svar

Undrar du något om Lefkas eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Vilken valuta gäller på Lefkas?
Du handlar med euro i hela Grekland. Se till att ha kontanter till hands om du vill köpa förfriskningar på stranden eller besöka öns mindre orter.

Hur tar jag mig runt på ön?
Det är enkelt att ta sig runt på Lefkas. Det går bussar på ön och båtar mellan öarna. Från hamnen i Lefkas kan du även åka taxibåt till de två största stränderna Valtos Beach och Lichnos Beach. Du kan också enkelt hyra cykel, bil eller moped om du vill ta dig runt på egen hand.

Var kan jag använda internet på Lefkas?
Det finns ett antal internetkaféer på de större orterna så som Lefkas, Nydri och Vassiliki. Många hotell erbjuder också trådlös uppkoppling till gäster som har med en egen dator.

Hur ser prisnivåerna ut på Lefkas?
Priserna är lägre än i Sverige. En natt i dubbelrum på ett mellanklasshotell kostar cirka 200 kronor. En middag med dryck på en mellandyr restaurang kostar runt 100 kronor.

Är risken stor att jag blir utsatt för kriminalitet?
Kriminaliteten är generellt låg i hela Grekland, men var försiktig med dina värdesaker på stranden och i folksamlingar. Blir du utsatt för ett akut brott eller en olycka når du larmcentralen på nummer 112.