Frågor & Svar

Undrar du något om Lefkas eller inför din resa dit? Vi hjälper dig med dina frågor! Här publicerar vi de vanligaste frågorna vi fått från våra besökare tillsammans med svar.

Vilken valuta gäller på Lefkas?
Du handlar med euro i hela Grekland. Se till att ha kontanter till hands om du vill köpa förfriskningar på stranden eller besöka öns mindre orter.

Hur tar jag mig runt på ön?
Det är enkelt att ta sig runt på Lefkas. Det går bussar på ön och båtar mellan öarna. Från hamnen i Lefkas kan du även åka taxibåt till de två största stränderna Valtos Beach och Lichnos Beach. Du kan också enkelt hyra cykel, bil eller moped om du vill ta dig runt på egen hand.

Var kan jag använda internet på Lefkas?
Hela ön är mer eller mindre uppkoppload. Framför allt nord och östra delen av ön som har 4G täcknings. Västra sidan har sämre utbyggnad och har därför enfdast 3G täckning på vissa områden. De flesta hotell och restauranger erbjuder också trådlös uppkoppling. Tack vare EU så surfar man med mobilen till samma kostnad och din mobiloperatör erbjuder surf inom EU. Är du osäker vad din mobilabonnemang har för villkor dubbelkolla på: https://abonnemang.se/mobilabonnemang/

Hur ser prisnivåerna ut på Lefkas?
Priserna är lägre än i Sverige. En natt i dubbelrum på ett mellanklasshotell kostar cirka 200 kronor. En middag med dryck på en mellandyr restaurang kostar runt 100 kronor.

Är risken stor att jag blir utsatt för kriminalitet?
Kriminaliteten är generellt låg i hela Grekland, men var försiktig med dina värdesaker på stranden och i folksamlingar. Blir du utsatt för ett akut brott eller en olycka når du larmcentralen på nummer 112.