Nöjen & Nattliv

Tack vare de passande miljöerna hör vattensport och vindsurfing till de vanligaste aktiviteterna på Lefkas, men det finns annat att sysselsätta sig med också. Efter solnedgången förvandlas det lugna semesterparadiset till en pulserande partyö.

Segling

Båtutflykter är ett vanligt nöje runt Lefkas och de andra öarna i Joniska havet. Från staden Lefkas kan du åka i grupp eller hyra en egen båt. Stadens hamn ligger väl skyddad från havet, så även mindre erfarna seglare kan prova på båtlivet. Vill du segla lite längre bort finns det fina rutter både norrut och söderut om Lefkas. Du kan hyra båtar allt från ett par timmar till flera veckor.

Nattliv

Lefkas har ett sprudlande nattliv. Det finns alltid något att välja på, oavsett om du vill hitta en charmig restaurang att äta middag på, en trendig bar för att sippa på drinkar eller en klubb för att dansa tills solen går upp. De flesta klubbar och barer är koncentrerade till staden Lefkas och öns största resorter Nydri och Vassiliki. I synnerhet Nydri är ett paradis för den festsugna. En av de mest populära klubbarna här är Byblos. Här arrangeras ofta karaokekvällar, och klubben stänger inte förrän solen går ner. Ett välbesökt ställe i Vassiliki för både invånare och turister är 155 Cafe Bar. Här spelas det jazz på dagtid och grekisk musik på kvällarna. I Nydri är Excess Club det populäraste stället att dansa loss på.

Vattensport

Du kan hitta vindsurfing, dykning och snorkling på alla större stränder runt hela Lefkas. Resorten Vassiliki har störst utbu, och är också bäst lämpad för vindsurfing tack vare sin bukt. Det anordnas dykningskurser för alla åldrar – från barnkurser i att blåsa bubblor under vatten till ledarskapskurser i avancerad dykning.

Festivaler

Det anordnas flera festivaler på Lefkas varje år. En av de största är den internationella folklorefestivalen som arrangerats i mer än 45 år. Festivalen kretsar kring teman som vänskap, fred och internationell solidaritet, och festligheterna kommer till uttryck genom musik, dans och konst. Hundratals grupper kommer varje år från hela Europa för att uppträda under festivalen som äger rum under den sista veckan i augusti. En annan stor festival är The Festivals of Speach and Art som anordnades första gången 1955. Planeringen görs av Lefkas kulturcentrum och alla sorters konst finns representerat på programmet – teater, dans, musik och balett. Festivalen äger rum i augusti.

Shopping

Det är de största orterna Lefkas och Nydri som dominerar när det kommer till shopping på ön. Här kan du hitta allt du behöver under din vistelse, men också mängder av souvenirer och sötsaker att ta med hem.

Shopping i Lefkas stad

Håller du dig i staden Lefkas finns det gott om shoppingmöjligheter. Den största shoppinggatan är en gågata och sträcker sig ända från mitten av centrum upp till den norra hamnen. Butikerna följer ingen särskild ordning – du kan hitta en fiskdelikatessbutik precis intill en elhandel eller klädaffär. Ungefär på mitten av shoppinggatan ligger stadens torg där du kan ta en fikapaus på något av alla kaféer. Även längst turistorternas stränder finns butiker uppradade. Här hittar du broderier, läderprodukter och närproducerad tvål av honung och olivolja.

Fynda på hela ön

Även om de största butikerna ligger i Lefkas stad och Nydri så finns det stora fyndmöjligheter runt om hela ön. Passa på att besöka småbutikerna när du ser dig om på ön. Vanliga fynd är hantverk, lokal konst, smycken och textil.

Öppettider

De lite större butikerna håller i regel öppet sju dagar i veckan ända från klockan 09.00 till 22.00. Mindre butiker har stängt på helgerna och stänger runt klockan 20.00 på kvällarna.